با عرض سلام و خسته نباشید خدمت تمامی کاربران سایت اکسیژن۲ امیدوارم از آموزش های ما لذت کافی را برده باشید.
در این جلسه از آموزش های سری ورد قصد داریم شما را با امکانات موجود در سربرگ Insert که دومین سربرگ پنجره ورد می باشد آشنا کنیم .البته این بخش چهارم از این جلسه است.
می توانید شکل کلی صفحه ای از ورد که در این جلسه قرار است به آموزش آن بپردازیم را در شکل زیر ببینید :

سربرگ Insert از ۱۰ بخش تشکیل شده است که عبارتند از :
در شکل زیر می توانید این ۱۰ بخش را به صورت اجمالی مشاهده کنید :

در این آموزش قراره از بخش Header & Footers شروع کنیم.
این بخش از ۳ آیتم Header ، Footer و Page Number تشکیل شده است که به شکل زیر می باشد :

قسمت اول یا Header:
شما با فشردن این دکمه پنجره ای به شکل زیر را در زیر منو آن مشاهده می کنید :

همانطور که مشاهده می کنید می توانید ازسربرگ (Header) های آماده که وجود دارد برای سند خود استفاده کنید ولی برای استفاده راحتتر و ایجاد تنظیمات به دلخواه شما از قسمت Edit Header استفاده نمایید . وقتی شما وارد Edit Header شوید به پنجره ای به شکل زیر مواجه می شوید :

حال شما می توانید از قسمت Insert که در تصویر بالا مشخص شده است هر قسمتی که خواستید به سربرگ اضافه کنید یا اینکه خودتان در قسمتی که نشانگر ماوس است متن مورد نظر خود را قرار دهید.در قسمت Position می توانید تنظیمات ابعادی سربرگ خود را منظم کنید. اما یکی از ویژگی های جالبی که می توان اشاره کرد بخش Options می باشد که می تواند سربرگ های متفاوت برای هر صفحه یا برای صفحات زوج و فرد ایجاد نماید.
قسمت Footer:
بخش پابرگ (Footer) هم مانند بخش سربرگ (Header) می باشد و شما از همین تنظیمات می توانید برای منظم کردن پابرگ خود استفاده نمایید.
قسمت Page Number :
در این بخش شما می توانید برای صفحات سند خود شماره صفحه قرار دهید .شما با کلیک روی این گزینه با پنجره ای به شکل زیر مواجه می شوید :

از این گزینه ها میتوانید جانمایی های مختلف را برای شماره صفحه انتخاب کنید. اما دو گزینه آخر ، گزینه آخر که باعث حذف شماره های صفحات سند شما می شود اما گزینه ما قبل آخر ، گزینه Format Page Numbers می باشد که وقتی روی آن کلیک کنید وارد صفحه ای به شکل زیر می شوید :

از قسمت Number format می توانید فرم و شکل شماره گذاری صفحات را انتخاب نمایید. با استفاده از گزینه Include chapter number می توانید گزینه های این بخش را فعالسازی نمایید که Chapter starts with style یکی از این بخش هاست. با استفاده از این قسمت می توانید استایل های مختلف را برای شماره های صفحه در نظر بگیرید. از قسمت Use Separator می توانید جداکننده های استفاده شما برای شماره گذاری صفحات را تغییر دهید و از قسمت examples هم می توانید مشاهده کنید که تغییرات شما چگونه اعمال می گردد.
در قسمت پایین تر می توانید مشخص کنید که شماره گذاری صفحات به صورت پشت سر هم باشد یا از یک شماره مشخص شروع شود. شاید الان کاربرد این مساله برای شما قابل درک نباشد اما در جلسات اتی به کاربرهای مختلف این مساله می پردازیم.
بریم به بخش Text از بخش های سربرگ Insert :
شما می توانید تصویر این بخش را ببینید :

از قسمت Text Box می توانید یک جعبه متنی با تنظیمات مورد نظر خود به وجود بیاورید که در هر قسمت از سند خود خواستید از آن استفاده کنید. Quick Part به شما این امکان را می دهد تا شما با استفاده از آن بخش های مختلف متنی که به صورت قسمت های در دسترس سریع می باشند را در سند خود مورد استفاده قرار دهید . signature Line یا همان خط امضا به شما امکان می دهد تا در سند خود امضا خود را درج نمایید. Word Art همانطور که از نامش مشخص است به شما این امکان را می دهد تا با استفاده از ان متون با اشکال فانتزی را در متن خود قرار دهید البته این استایل ها از پیش آماده بوده است.بخش Date & time به شما امکان درج زمان و تاریخ را با فرمت هایی که نرم افزار در اختیار شما قرار می دهد را تسهیل می کند.
قسمت drop cap این امکان را برای شما ایجاد می کند که متون انگلیسی خود را با فرمت حرف بزرگ اولین کلمه که یک نوع نگارش متن انگلیسی می باشد مورد استفاده قرار دهید که الان در این سند غیرفعال بوده و با انتخاب پاراگراف انگلیسی می توانید از این گزینه و نمایه های مختلف آن استفاده نمایید.
قسمت Object هم به شما امکان استفاده از آبجکت هایی را می دهد که با استفاده از نرم افزار های مختلف مانند Visio و اکسل می توانید در سند خود درج کنید و تغییرات را بر روی ان آبجکت در همین سند اعمال نمایید.
خب برای این جلسه کافیه. امیدوارم تا اینجا از آموزش های ما لذت برده باشید.
موفق و پیروز باشید.